post-single.php

Tilburgse basisschoolleerlingen realiseren uitvindingen door recyclen PET-afval

TILBURG – De Genietgroep en het Fablab013 uit Tilburg gaan de komende maanden werken aan het ‘vanPET naarPRET’ project. Dit project biedt Basisschoolkinderen de mogelijkheid ‘uitvinder’ te worden door met een ‘PETnaarPRET-machine ‘afval te recyclen.

Kinderen tussen 8 en 13 jaar kunnen sinds afgelopen week een ontwerp van hun uitvindingen naar de Genietgroep sturen. De beste ideeën worden uitgewerkt tijdens een tour langs basisscholen. Dan wordt het plastic PET-afval verwerkt en door een speciale ‘PETnaarPRET-machine’ in de vorm van de ontwerpen gedrukt.

“Wij gaan graag de samenwerking aan met zoveel mogelijk basisscholen in Tilburg”, zegt Rolph Adriaanse, initiator van de genietgroep. “Het project leert kinderen op een creatieve en speelse manier over duurzaamheid en biedt bewustwording voor milieuvervuiling.’’

Het streven is volgens Adriaanse dat het project een landelijke uitbreiding krijgt. “Creatie, techniek, innovatie en duurzaamheid worden door veel scholen in Nederland belangrijk gevonden. Met dit project breng je ze allemaal in één klap aan het licht.”

Bron: http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/tilburgse-basisschoolleerlingen-realiseren-uitvindingen-door-recyclen-pet-afval-1.5679260