post-single.php

Congres 2012 “Leren Innoveren”

We hebben lang toegeleefd naar die ene dinsdag in oktober.

Na vele voorbereidingen waren we er klaar voor om afgelopen dinsdag 2 oktober 2012 ruim 140 bezoekers te ontvangen in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Voor ons heel speciaal om zo veel mensen te mogen ontvangen. Voor de leerlingen van het Leerhotel dagelijkse kost. Regelmatig verzorgen zij lunches, vergaderingen, diners voor wisselende groepsgroottes en dit alles met een enthousiaste, leergierige inslag. Zo vertelde ook Schooldirecteur van het Leerhotel Bert van Wede tijdens de opening. Waar het Leerhotel tot de jaren ‘90 nog onderhouden en bewoond werd door de kruisheren, zorgen nu de leerlingen van het Leerhotel voor een waardevol gebruik van dit prachtige kloosterhotel. Zij hebben ons dan ook de hele dag voorzien van hapjes, drankjes, een goede lunch en een gezellige borrel.

 

Dagvoorzitter Helga van Leur hield de touwtjes strak in handen en presenteerde ons een videoboodschap van de heer Tigelaar, wethouder van de gemeente Amersfoort en onder andere verantwoordelijk voor Jeugd & Onderwijs. Met een bemoedigende boodschap wenste hij ons een prachtige dag toe. Dinsdag is voor hen, zoals eigenlijk alle gemeentes, een vergaderdag. Hierdoor hebben wij dan ook de input van gemeentes moeten missen.

Na het welkomstwoord van hoofdorganisator Gerard Lokhorst, kon het kennismaken in de zaal onderling beginnen. Met een aantal stellingen traden bezoekers met elkaar in discussie waar wisselende meningen de dag op scherp zetten… Iedereen geactiveerd, de parallelsessies konden beginnen.

Al voordat de lunch begon, stonden onze sponsoren reeds klaar op het kennisplein om de bezoekers op te vangen na de eerste twee inspirerende sessies. Tijd om even een luchtje te scheppen en van de lunch te genieten. Ondertussen werd men bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het professionele gebied van de verschillende sponsors.

Zij hebben samen met ons deze dag mogelijk gemaakt. Hartelijk dank daarvoor!!

Voor de middag stonden nog twee parallelsessies gepland, waarna de plenaire afsluiting in de grote kerkzaal een einde maakte aan een inspirerende dag vol informatie, discussie en nieuwe inzichten.

Om deze ‘zware’ dag even goed te kunnen verwerken kwam de Innovatie Prestatie Consulente op het podium. Op cabareteske wijze werden de bezoekers geholpen om alle informatie om te zetten in een positieve flow, bijgestaan door deze veelzijdige vrouw. Zij is namelijk ook o.a. ventilatorcoördinator, aircoördinator en in haar vrije tijd footprint-fetisjist.

Maar niet voordat Leo Lenssen de zaal boeide met een lezing over ‘Innoveren en de kunst van het apenkooien’. Wat hiermee werd bedoeld? U lees het allemaal terug in zijn presentatie die net als alle andere presentaties te vinden is in deze congres special.

Als organisatie danken wij alle sprekers die meegewerkt hebben aan deze dag, alle sponsoren die bezoekers op het kennisplein van innovaties en informatie hebben kunnen voorzien, Leerhotel het Klooster voor de goede zorgen en uiteraard alle bezoekers die actief hebben geparticipeerd in de verschillende sessies.

Tot volgend jaar!
Stichting Duurzame Scholen

 

 

Beschikbare downloads