post-single.php

Functionele binnenzonwering verbetert het comfort in scholen

Het comfort en binnenmilieu in onderwijsinstellingen is vaak onvoldoende. Door invloeden van buiten leiden hoge temperaturen en scherp zonlicht in de zomer tot een verminderde concentratie. Met binnenzonwering kan het comfort in onderwijsinstellingen worden verbeterd.

Door de sterke toename in het gebruik van beeldschermen, tablets, whiteboards en smartboards is de beheersing van daglichttoetreding een steeds grotere uitdaging om schittering en hinderlijke zonlicht te vermijden. De intensiteit van het licht kan behoorlijk variëren gedurende de dag. De grootste hinder ondervinden leerlingen en docenten als de zon in het gezichtsveld staat. Met de juiste zonwerende producten is Verosol in staat voor elk type lokaal een passende oplossing te bieden.

Een totaaloplossing
Verosol, marktleider op het gebied functionele binnenzonwering, biedt een totaaloplossing door de manier van ontwerpen en produceren. De binnenzonwering heeft een dunne metaallaag op de achterzijde van het doek. Dit zorgt voor effectievere warmtewering en reductie van hinderlijk en scherp zonlicht, met behoud van een perfect uitzicht. Job van Oossanen, Sales Manager Projecten bij Verosol Nederland b.v.: “Zo combineren we de voordelen van raambekleding en buitenzonwering in één product. Het is een totaaloplossing: effectieve licht- en warmtewering met behoud van een perfect zicht naar buiten. Het is energiebesparend door de goede isolerende eigenschappen in zowel de zomer als in de winter. Daarnaast is de binnenzonwering veilig. Alle doeksoorten zijn vlamvertragend, vuilafstotend, antistatisch en antimicrobieel. De producten zijn uitgerust met een kind veilig bedieningssysteem, maar kunnen ook gemotoriseerd worden uitgevoerd.”

Voordelen
Van Oossanen noemt nog een paar de voordelen op. “Het is altijd toepasbaar, ongeacht de weersomstandigheden en type bouw. Het daglicht wordt optimaal benut. Het is aangetoond dat natuurlijk daglicht een positieve bijdrage levert aan het welzijn en concentratieniveau van scholieren en studenten. Met onze zonwerende producten zoeken wij naar de meest optimale regulering, beheersing en benutting van daglicht. Het gebruik van natuurlijk daglicht levert niet alleen een positieve bijdrage aan het welzijn van scholieren en studenten, door verlaging van het gebruik van kunstlicht en verwarming en koeling besparen scholen ook op hun energiekosten.”

Innoveren
“Om scholen te kunnen bedienen, zijn we voortdurend aan het innoveren”, aldus Van Oossanen. “Bij Verosol denken we in oplossingen en mogelijkheden in plaats van puur uit een productgedachte. We zien trends op het gebied van automatisering, cradle-to-cradle en gebruik versus bezit. Door de technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied en communicatie is het voor ons een logische stap om met een nieuw 100% PVC-vrij gemetalliseerd glasvezeldoek op de markt komen. Daarnaast zitten we in de laatste fase van de ontwikkeling van ons volledige draadloze en zelfvoorzienende automatiseringsconcept. Hiermee kunnen we de Verosol binnenzonwering op een eenvoudige wijze volledig in bestaande gebouwen en nieuwbouw met het gebouwbeheersystemen integreren. Onze verwachting is dat dit de barrière voor het vervangen van bestaande zonwering wegneemt. Dat wil zeggen dat de gebruiker wel een groot voordeel van lagere TCO (total cost of ownership) heeft, zonder dat hier enorme investeringen voor nodig zijn. Verosol is ervan overtuigd dat dit volledige geïntegreerde automatiseringsconcept onze functionele binnenzonwering op een hoger niveau brengt en het binnencomfort sterk verbetert.”

Tekst | Hilda Bosma Beeld | Verosol