post-single.php

Educatiepakket voor kinderen

CWS Nederland B.V. is gevestigd te ‘s Hertogenbosch. Via 11 landelijke servicedepots levert CWS diensten en producten op het gebied van sanitaire hygiëne. Zij verzorgt met name de inrichting van de toiletruimte met handdoekautomaten, zeepautomaten, luchtverfrissers en schoonloopmatten. De inrichting van de sanitaire ruimte is echter pas het begin. Voorlichting geven aan de kinderen op school is minstens zo belangrijk. Hygiëne begint immers bij de gebruikers van het toilet zelf.

Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie zijn de drie pijlers waarop CWS focust. “Wij onderscheiden ons door kwalitatief hoogwaardige materialen te leveren die ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. 100% biologisch katoen, toiletpapier met cradle-to-cradle en/of FSC-keurmerk, waterbesparende sensorkranen en een energie-efficiënte wasserij zijn slechts enkele voorbeelden van onze milieuvriendelijke manier van werken. Jaarlijks wordt een nieuw duurzaamheidsrapport  opgesteld  en  op  onze  website  geplaatst. Iedereen kan wel roepen dat hij groen is, maar dat moet je ook kunnen aantonen. Daarom is een transparante communicatie voor ons enorm belangrijk”, aldus marketing manager Han Strijbos. Hij is dan ook enorm trots op het onlangs verkregen MVO Prestatieladder 4 en het Fira brons certificaat.

Een tweede aspect waarin CWS voorop loopt is innovatie. Naar het toilet gaan, je handen wassen en vervolgens afdrogen is heel gewoon, maar je kunt het ook zoveel interessanter maken: “Wij bieden handdoekautomaten in diverse kleuren, maar indien gewenst ook met klantspecifieke cover, eventueel voorzien van een individuele boodschap. Een logo of zelfs een cover met een instelbaar beeldscherm behoort tot de mogelijkheden. Tevens maken we de hygiënecirkel rond met producten waarbij je kraan noch deurklink hoeft aan te raken en leveren we automaten die waarschuwen dat ze binnenkort weer gevuld moeten worden. Via de CWS MKB desk, webshop en het online klantenportaal (‘Mijn CWS’) laten we zien wat we te bieden hebben.”Als professionele dienstverlenerzorgt CWS er voor dat de klant weinig omkijken  heeft  naar  de  sanitaire  ruimtes. Hierdoor  is  men  verzekerd van goed werkende, gevulde automaten en schone matten.

Educatiepakket voor kinderen
Onderzoek wijst uit dat goede hygiëne op scholen zorgt voor een lager ziekteverzuim en een beter imago. Dit heeft direct invloed op de financiën, de schoolresultaten en de werkdruk. Met name op scholen is hygiëne in de toiletruimtes erg belangrijk om te voorkomen dat ziektekiemen zich veelvuldig  verspreiden.  Het  ziekteverzuim  wordt,  aldus  het  onderzoek,  mede veroorzaakt door een gebrek aan hygiëne en een slechte luchtkwaliteit. CWS helpt scholen hierbij graag.

“Het begint met een net en schoon toilet met de juiste faciliteiten, maar de gebruikers moeten ook weten hoe ze er mee om moeten gaan. Daarom hebben we onlangs een educatiepakket voor leerlingen van onder- tot boven- bouw ontwikkeld en geïntroduceerd. In ons ludieke pakket zit allerhande informatie voor kinderen met tips en uitleg. Met behulp van de toilettweeling Tom & Tammy wordt de kinderen op verschillende manieren geleerd wat bacteriën zijn, wat je zelf aan hygiëne kunt doen en krijgen ze leuke toiletweetjes onder ogen. Er is bijvoorbeeld een handdoekautomaat met op de cover een strip die de volgorde van het handenwassen omschrijft. In de klas kunnen de kinderen tests doen en certificaten behalen. Het educatiepakket proberen we zo levendig mogelijk te houden, toegespitst op kinderen van diverse leeftijden. Zo maken we ze op een leuke manier bewust van het feit dat hygiëne belangrijk is. Via de afbeeldingen in de toiletruimte worden ze dagelijks herinnerd aan de juiste wijze van handen wassen, waardoor hun handhygiëne met sprongen vooruit zal gaan”, aldus Strijbos.