post-single.php

Duurzaam UWC kiest voor Desso AirMaster

Het United World College (UWC) in Maastricht is met de opening van de nieuwe campus een van de duurzaamste nieuwgebouwde scholen van Nederland. Op het gebied van bouwmaterialen, energievoorziening en luchtkwaliteit is gekozen voor tal van duurzame oplossingen. Vanwege de positieve effecten op de binnenluchtkwaliteit heeft de school gekozen om de kantoren, gangen en stafruimte uit te rusten met Desso AirMaster. Koning Willem-Alexander verrichte de officiële opening op 11 oktober 2013.

De vestiging van UWC in Maastricht is de twaalfde vestiging van dit wereldwijde netwerk van internationale scholen die zijn bedoeld voor internationaal onderwijs en opvang van kinderen van 2 tot en met 18 jaar. In Maastricht ontvangen bijna 700 leerlingen van meer dan negentig nationaliteiten internationaal onderwijs. Daarmee is UWC Maastricht na Singapore de grootste UWC ter wereld. UWC heeft wereldwijd twaalf scholen met 7500 leerlingen uit meer dan 110 landen. Aangezien deze organisatie als missie heeft een duurzame toekomst te creëren, is in het ontwerp en de bouw van de campus rekening gehouden met vele duurzame aspecten op het gebied van milieu en energie. UWC Maastricht is hierdoor een van de duurzaamste nieuwgebouwde scholen in Nederland. In de gebouwen van UWC Maasticht is een oppervlakte van zo’n 1.200 vierkante meter uitgerust met Desso AirMaster-tapijt

Betere binnenluchtkwaliteit

Door de bewezen verlaging van de fijnstofconcentraat draagt de toepassing van Desso AirMaster op UWC Maastricht bij aan een beter leef- en werkklimaat in de vertrekken, waar het is geïnstalleerd. Sinds de introductie in 2010 heeft een aanzienlijk aantal scholen in Europa vanwege de positieve effecten op de binnenluchtkwaliteit gekozen voor Desso AirMaster. Desso AirMaster blijkt uit metingen van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI achtmaal effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt. Eerder GUI-onderzoek, in opdracht van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB), toonde al aan dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er – in plaats van een harde vloer – tapijt wordt gelegd. Dankzij het toegepaste dunne garen is het tapijt in staat zeer fijne stofdeeltjes op te vangen en vast te houden, terwijl tegelijkertijd de grovere stofdeeltjes worden opgevangen door het dikkere garen die ook in het tapijt zijn verwerkt. De structuur van AirMaster voorkomt dat stof weer in de lucht terechtkomt en eenvoudig verwijderd kan worden met een stofzuiger. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat.

Gezondheid en leerprestaties

Roland Jonkhoff, Regional Managing Director van Desso, ziet een groeiend aantal scholen in binnen- en buitenland kiezen voor AirMaster. “Gezonde scholen zijn van cruciaal belang voor de gezondheid en leerprestaties van onze kinderen. Het is onze taak ervoor te zorgen dat kinderen in gezonde, prettige omgevingen kunnen leren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat schone lucht een belangrijke bijdrage levert aan de concentratie van kinderen en hun leerprestaties. De opening van het nieuwe UWC Maastricht, waarin tal van toepassingen zijn gebruikt om het binnenklimaat te verbeteren, is dan ook een treffend voorbeeld van hoe we samen het beste voor onze kinderen kunnen creëren.”

Knipsel desso